Grote donatie!

Coöperatiefonds Rabobank Graafschap

Dankzij een zeer grote donatie van het Coöperatiefonds Rabobank van € 5.000,00 hebben wij als Vereniging ’t Noaberschap 900 meter aan basisverlichting kunnen aanschaffen. Deze basisverlichting gaan wij gebruiken tijdens ons evenement “De Belevenis” in Megchelen om de donkere paden beter uit te lichten op het evenement, maar ook vanaf de parkeerplaats naar het evenement. Dit laatste kwam namelijk naar voren tijdens de evaluatie-avond van vorig jaar waar aangegeven werd dat het soms erg donker was langs de kant van de weg.

Door dit zeer gulle gebaar van  Coöperatiefonds Rabobank hebben verschillende leden van onze vereniging zich op de wekelijkse verenigingsavond weer heerlijk kunnen uitleven onder het genot van een hapje en een drankje.

Nogmaals danken wij Coöperatiefonds Rabobank Graafschap voor deze fantastische donatie.

Hemelvaartfeesten!

Names de vereniging dragen wij ons steentje bij aan de Hemelvaartfeesten!

ULFT – Muziekliefhebbers en party animals kunnen deze week genieten van twee dagen feest op het DRU Park in Ulft. De Hemelvaartfeesten zorgen dan voor reuring op de festivalwei. Te beginnen op donderdag, Hemelvaartsdag, met Coverland en zaterdag heet het Qmusic The Party Fout XXL. Voor elk wat wils. Om hand- en spandiensten te verrichten zijn er veel medewerkers nodig, zoals de vrijwilligers van ‘t Naoberschap.

Lees hieronder het hele artikel bij de Gelderse post;

https://www.geldersepost.nl/nieuws/cultuur/420645/vrijwilligers-hemelvaartfeesten-spekken-de-vereningskas

Edwin Spierings: “Het is hard werken, maar wij worden prima verzorgd.” Foto: Roel Kleinpenning

COVID-19 UPDATE “De Belevenis” 2021

– UPDATE -Wij zullen voor de entree bezoekers gaan controleren op een geldige QR-code in combinatie met het ID-bewijs. Daarnaast worden ook bezoekers met een negatieve testuitslag (minder dan 24 uur) toegelaten tot het evenement.


Voor de duidelijkheid geven wij hieronder aan welk verschil er is m.b.t de coronaregels voor de vrijdag en de zaterdag tijdens het evenement.


Vrijdag coronacheck (i.v.m. overdekte horeca):

– Voldoet aan corona check: gehele evenement betreden

– Voldoet niet aan corona check: park (openlucht) toegang, overdekte horeca geen toegang. Hiervoor wordt een omleiding aangegeven, zodat bezoeker hier niet naar binnen gaat.
Zaterdag coronacheck (nieuwe regels van toepassing):

– Voldoet aan corona check: gehele evenement betreden

– Voldoet niet aan corona check: geen toegang tot het evenement


Met vriendelijke groet,
Vereniging ’t Noaberschap


Meer info of contact? stuur ons een berichtje of e-mail.

Ter informatie;

– Entree is maar € 4 euro p.p. voor “De Belevenis” Kinderen t/m 12 jaar is de entree € 2 euro p.p.
– Parkeergelegenheid wordt geregeld door de schutterij, deze vragen € 2 euro per auto.

Vrijwilligers informatie-avond

Beste vrijwilliger, 

momenteel zijn wij als organisatie druk bezig met de voorbereidingen van ons evenement op 5 en 6 november 2021. De vergunningaanvraag loopt, de looproute is bekend en ook is de indeling van het park rond. 


Graag willen wij al deze informatie met je delen. Maar natuurlijk willen wij ook graag horen wat jij zou willen doen, voor, tijdens of na het evenement. 


Met alle vrijwilligers samen gaan wij zeker weer net zo’n fantastisch evenement neerzetten als de eerste Belevenis in 2019. 


Deze informatieavond zal zijn op donderdag 23 september 2021 om 20.00 uur (de koffie staat klaar). Wij houden deze info avond bij ons clubgebouw (park Berkenhof) achter plantencentrum Venhorst. 


Mocht je dit bericht lezen en je bent nog geen vrijwilliger/lid van Vereniging ’t Noaberschap en het lijkt je leuk, kom dan ook naar deze avond, je bent van harte welkom! 


Graag tot dan. 

’t Noaberschap helpt! Stichting Erfgoed Landfort

’t Noaberschap helpt! Onder leiding van Harrie Venhorst werd 19 & 20 maart het hek rond de moestuin ingepland met duizenden haagbeuken en meidoorns. Voor dit werk werden Megchelse vrijwilligers niet achter slot en grendel gezet. Reden is dat het hek aan twee zijdes wordt ingeplant waardoor het in luttele jaren tijds bij gezonde groei de haag en meidoorn boven het hek uitgroeit en deze doet verdwijnen. Er is een hele belangrijke stap in de vervolmaking van Huis Landfort gezet.