Over ons

Vereniging ’t Noaberschap is een nog jonge vereniging. Begin 2019 heeft een tiental enthousiaste en ervaren vrijwilligers afkomstig uit Megchelen, Gendringen en Ulft, de handen ineengeslagen om activiteiten op poten te gaan zetten in onze mooie omgeving. Dit enthousiasme resulteerde op 23 april 2019 in het oprichten bij de notaris van Vereniging ’t Noaberschap.

In onze oprichtingsakte hebben wij op laten nemen: “Vereniging ’t Noaberschap wil de dorpen Megchelen, Gendringen en omgeving levendig en aantrekkelijk houden voor alle inwoners”. Dit willen wij onder meer bereiken door het organiseren van evenementen in samenwerking met andere verenigingen uit de gemeente Oude IJsselstreek.

Onlangs hebben wij ons 4 jarig bestaan gevierd en wij willen zeker nog een heel lange tijd aanwezig zijn in het verenigings- gebeuren van de gemeente Oude IJsselstreek. Samen met onze vrijwilligers, inmiddels telt onze vereniging meer dan 70 leden, zijn wij aan het bouwen aan een gezonde vereniging . Het ledenbestand bestaat uit tieners, maar ook uit mensen die al een heel werkzaam leven achter zich hebben. Zij aan zij wordt er samengewerkt en samen maken wij plezier! Als vereniging hebben wij elke woensdagavond onze “bouw-avond” en daarnaast op zaterdag de klusdag.

De Belevenis

Inmiddels hebben wij driemaal ons lichtfestijn “De Belevenis” mogen organiseren. De eerste editie was in 2019, niet alle resultaten zijn geworden waar wij vooraf op gehoopt hadden, maar qua evenement scoorden wij geweldig. In een zeer korte tijd hebben wij samen met onze vrijwilligers een evenement neer gezet waar heel lang over gesproken is. Echter zijn er door ons als organisatie ook inschattingsfouten gemaakt en daarvan hebben wij veel geleerd.

De derde editie was afgelopen jaar op 4 en 5 november 2022. Met veel nieuwe thema’s, nog spectaculairdere objecten en met nog meer “de hand op de knip begroting” is er wederom een fantastisch lichtfeest georganiseerd in het al net zo prachtige park De Berkenhof te Megchelen. We moeten ook eerlijk zijn dat wij het geluk mee hadden qua weersomstandigheden en ook qua “corona-maatregelen”. Het aantal bezoekers lag hierdoor ver boven onze verwachtingen.

Daarom zullen wij ook met trots een nieuwe editie organiseren op 3&4 november 2023!

Volg ons ook via:
Comité, ’t Noaberschap.