Rondleiding “Nieuwe vlinderstruik ontdekt bij Venhorst”

In het park van Venhorst, waar ‘De Belevenis’ op 1 en 2 november gaat plaatsvinden, heb ik een prachtige rondleiding gehad van Harrie Venhorst. Geschreven door: Judith Rissewijck.

Op de website van Venhorst: www.plantencentrumvenhorst.nl vind je alle informatie over de kwekerij en prachtige foto’s van het park in alle jaargetijden. 

1 verhaal springt eruit, een korte samenvatting hiervan wil ik u niet onthouden, het hele verhaal leest u op de website van Venhorst.

Buddleja ‘Sophie’
Sommige heesters trekken door hun uitbundige bloei of door hun vruchten insecten, vlinders en vogels aan. Een mooi voorbeeld is de Buddleja die in het Nederlands – heel toepasselijk – vlinderstruik heet.

Het leuke is dat er op de kwekerij van Venhorst een nieuwe soort Buddleja is ‘gevonden’: Buddleja davidii ‘Sophie’. Deze nieuwe Buddleja bloeit vanaf eind april tot ver in de zomer. De struik heeft lange, lichtpaarse bloemen met een heerlijke, zachte geur die vlinders en insecten aantrekken. 

Sinds kort is ‘Sophie’ zelfs te vinden in de vlindertuin van Ouwehands Dierenpark! Als dat geen mooi bewijs is dat de plant vlinders aantrekt?
Geplaatst in Kwekerij "De Berkenhof" Louis Venhorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *