Rondleiding “De olifantenboom”

In het park van Venhorst, waar ‘De Belevenis’ op 1 en 2 november gaat plaatsvinden, heb ik een prachtige rondleiding gehad van Harrie Venhorst. Geschreven door: Judith Rissewijck.

De olifantenboom is een boom die de enorme liefhebberij van de gebroeders (Harrie en Jos) Venhorst aantoont voor planten en bomen. Zij zagen deze treurbeuk bij een collega kweker staan. Ze vonden deze zo mooi dat ze hem direct hebben aangekocht. De beuk moest hij per dieplader laten vervoeren naar Megchelen. Deze boom is niet voor de verkoop, maar puur voor de sier. Het is een uniek exemplaar van meer dan 125 jaar oud.  Als je onder het bladerdek kijkt zie je een imposante stam. Wil je niet onder het bladerdek kruipen? Kom dan in de winter als de boom zijn blad heeft verloren. 

De bijnaam Olifantenboom komt van de vorm. Op de foto is de overeenkomst te zien met een olifant. Rechts de kop, in het midden het imposante lijf en links een eigenwijze staart. En deze vorm valt weer het best te zien in de zomer. Zo verandert het park in ieder jaargetijde.

De locatie van deze olifantenboom is vanaf de ingang van de kwekerij rechtdoor voorbij de kas lopen. Na het ‘kruispunt’ aan de linkerzijde. 

Geplaatst in Kwekerij "De Berkenhof" Louis Venhorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *