Rondleiding “Soorten sequoia’s”

In het park van Venhorst, waar ‘De Belevenis’ op 1 en 2 november gaat plaatsvinden, heb ik een prachtige rondleiding gehad van Harrie Venhorst. Geschreven door: Judith Rissewijck.

Buiten het sequoiabos, staan In het park nog veel meer sequoia’s. Wel zes verschillende soorten en in totaal zo’n honderd exemplaren. Een leek zoals ik herkent niet alle soorten, maar ik zie wel het verschil tussen bolvormig groeiend, zuilvormig groeiend en blauwkleurige. Op de schuine helling, rechts naast de vijver helemaal achterin het park, staan 3 jonge sequoia’s die het verschil prachtig laten zien.

Deze helling is in zijn geheel vrij nieuw. Voor de variatie en omsluiting aan de achterzijde van het park, is onlangs deze glooiende helling gemaakt. Dit geeft weer een hele andere beleving van het park. Aan de ene buitenkant staan onder andere een bonte kastanje en een treurwilg. In mijn ogen al imposant, maar Harrie z’n ogen twinkelen als hij vertelt hoe dit gaat worden. Hij ziet het landschap al helemaal voor zich als deze bomen nog een aantal jaren echt groeien en dan helemaal tot hun recht komen op dit prachtige stukje park. Samen met de nu nog jonge sequoia’s op deze helling.

Links de bolvormige, in het midden de blauwe en rechts de zuilvormige sequoia’s. Ze zijn nu nog klein en staan ver uit elkaar, maar later als ze groot zijn…
Geplaatst in Kwekerij "De Berkenhof" Louis Venhorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *