Rondleiding “Reusachtige Sequoia’s”

In het park van Venhorst, waar ‘De Belevenis’ op 1 en 2 november gaat plaatsvinden, heb ik een prachtige rondleiding gehad van Harrie Venhorst. Geschreven door: Judith Rissewijck.

Zo’n 25 jaar geleden kwam een aan de kwekerij grenzend weiland beschikbaar. Direct was het plan geboren om deze niet alleen te gebruiken voor het kweken van planten en bomen, maar ook om er een aantal sequoia’s aan te planten. Nationale parken in Noord-Amerika zijn wereldberoemd geworden door deze bomen vanwege hun reusachtige omvang. Maar ze staan dus ook gewoon in Megchelen. Op het voormalige weiland is inmiddels een heel bos ontstaan van deze mammoetbomen. Voor Nederland is dit echt uniek. Met recht dat Harrie en Jos Vemhorst hier trots op zijn. En omdat ze nu al 25 jaar hebben kunnen groeien, zijn het ook hier inmiddels flinke exemplaren. 

Tijdens ‘De Belevenis’ loopt de route langs dit sequoia bos. Je mag er niet in, maar hij zal wel mooi worden uitgelicht.

Oorspronkelijk hebben er bij Venhorst twee sequoia´s aan de weg gestaan. Bij het verbreden van de weg zijn deze verplant. Ze zijn naar Engbergen gegaan en neergezet (voor wie dit nog weet waar dit is) in het hertenkamp.

Geplaatst in Kwekerij "De Berkenhof" Louis Venhorst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *